Προφίλ

 Αγαπητοί μας Αναγνώστες και Συνοδοιπόροι της αληθινής, ρηξικέλευθης και ψυχαγωγικής γνώσης,

Οι εκδόσεις Ενάλιος συμπληρώνουν εφέτος δεκαεννέα χρόνια σοβαρής και σταθερής πορείας στον χώρο των εκδόσεων. Όλα αυτά τα χρόνια εκδώσαμε και εξακολουθούμε να εκδίδουμε βιβλία για τα οποία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Είμαστε οι πρώτοι που τολμήσαμε σε μια αγορά που κατακλυζόταν κυρίως από μυθιστορήματα, να προτείνουμε στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, βιβλία που κάποτε θεωρούσαν ότι απευθύνονταν μόνο σε εκλεκτικό αναγνωστικό κοινό πανεπιστημιακού επιπέδου. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι, μας μιμήθηκαν πάρα πολλοί εκδότες αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να διαλέξουν και να προτείνουν το ιδιαίτερο βιβλίο, την προωθημένη θεωρία, την διαφορετική άποψη που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη και βαθιά έρευνα.
Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα του ευτελούς, αντιστεκόμαστε στην παραμύθα του εύκολου, προσφέροντας την παραμυθιά του ψαγμένου, του αληθινού. Εκδίδουμε βιβλία με πενυματική και ψυχική ουσία, βιβλία για "γκουρμέ" αναγνώστες, βιβλία που είναι για διάβασμα και όχι για να γεμίζουν άδειες νύχτες ή άδειες βιβλιοθήκες σε σαλόνια...
Ο αγώνας αυτός δεν θα είχε επ' ουδενί επιτευχθεί χωρίς εσάς! Δηλαδή χωρίς τη μεγάλη στρατιά των ανήσυχων πνευμάτων που αισθάνονται ότι ο συρμός της εποχής τούς αγνοεί επιδεικτικά κι αντί να τους δώσει αυτό που αναζητούν κι επιζητούν, του δίνει αντίθετα, το άχρηστο που δέιχνει χρήσιμο, το ευτελές που έχει το περιτύλιγμα της πολυτέλειας, το φανταχτερό, το εκμαυλιστικό, που κοιμίζει και που εντάσσει το άτομο στην αγέλη των αγομένων και φερόμενων μονάδων. 
Είμαστε το ΔΙΚΟ σας πνευματικό και ψυχικό οχυρό.
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και συνεχίζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Οι εκδότες.

Copyright © Εκδόσεις Ενάλιος. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων HellasSITES