Οι συγγραφείς μας
Πατώντας το αντίστοιχο αρχικό γράμμα του συγγραφεά που επιλέξετε θα δείτε την λίστα με τους συγγραφείς με το ίδιο αρχικό γράμμα. Επιλέγοντας το όνομα του συγγραφέα θα δείτε το βιογραφικό του και τα βιβλία του.
Λυμπερίδης Απόστολος
Λυμπερίδης Απόστολος
Ο Απόστολος Λυμπερίδης γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη του 1954 στις Καστανιές Έβρου και πριν συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια εγκατα- στάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Έχοντας κλίση στις φυσικές επιστήμες σπούδασε Ηλεκτρονικός, πράγμα που δυνάμωσε το ενδιαφέρον του για κάθε επιστημολογικό και φιλοσοφικό πρόβλημα, που επέδρασε και στην διαμόρφωση των γενικότερων προσωπικών του ιδεών. Ασχολήθηκε, από πολύ νωρίς, με φιλοσοφικά θέματα και το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακροχρόνιας έρευνας.
>> διαβάστε περισσότερα
Λούκατς Τζόν
O Τζον Λούκατς είναι κορυφαίος ιστορικός και συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του Ο Χίτλερ της Ιστορίας, Πέντε Ημέρες στο Λονδίνο, Ο Τελευταίος Μεγάλος Πόλεμος, Το τέλος του 20ου αιώνα και Το Τέλος της Σύγχρονης Εποχής.
>> διαβάστε περισσότερα
Λόιντ `Αλαν
Ο ?λαν Λόιντ είναι συγγραφέας βιβλίων εκλαϊκευμένης ιστορίας, αναγνωρισμένος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία The making of the king 1066, Franco, The Spanish Centuries και The Great Prize Fight. Ζει στο Κεντ.
>> διαβάστε περισσότερα
Λοκ Πιτερ
>> διαβάστε περισσότερα
Λυμπερίδης Απόστολος
Ο Απόστολος Λυμπερίδης γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη του 1954 στις Καστανιές Έβρου και πριν συμπληρώσει τα δέκα του χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Έχοντας κλίση στις φυσικές επιστήμες σπούδασε Ηλεκτρονικός, πράγμα που δυνάμωσε το ενδιαφέρον του για κάθε επιστημολογικό και φιλοσοφικό πρόβλημα, που επέδρασε και στην διαμόρφωση των γενικότερων προσωπικών του ιδεών. Ασχολήθηκε, από πολύ νωρίς, με φιλοσοφικά θέματα και το βιβλίο αυτό είναι καρπός μακροχρόνιας έρευνας. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές, από τη δεκαετία του ?80 ακόμα. Στόχος του, να προασπίζει πάντα τις επιστημονικές θέσεις σε βάρος παράλογων δεισιδαιμονιών και ιστορικά λαθεμένων απόψεων που διαστρεβλώνουν την εικόνα του κόσμου μας. Το πρώτο τoυ μυθιστόρημα Επιστημονικής Φαντασίας εκδόθηκε το 1998 με τίτλο Η Κτηνωδία της Αγιότητας, ενώ υπό έκδοσιν είναι ακόμη μια ανθολογία διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας. Σήμερα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τεχνολογία, αρθρογραφεί στον δικό του χώρο. Στο site Η Αθεΐα είναι Αρετή παρουσιάζονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικά φιλοσοφικά και ιστορικά άρθρα που ενδιαφέρουν τον καθένα. Στην Αθήνα ζει και εργάζεται στον Δημόσιο τομέα σαν Ηλεκτρονικός. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες, την Νεφέλη και την Ιοκάστη.
>> διαβάστε περισσότερα
Λίβιο Μάριο
Ο Μάριο Λίβιο είναι διεθνούς φήμης αστροφυσικός στο Space Telescope Science Institute (STScl) στη Βαλτι- μόρη του Μέριλαντ. Έχει γρά- ψει το μπεστσέλερ Ο Χρυσός Λόγος που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και του χάρισε δύο βραβεία: το International Pythagoras Prize και το Peano Prize. Έχει γράψει επίσης και το εξαιρετικό βιβλίο Η εξίσωση που δεν μπορούσε να λυθεί. Όλα του τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ
>> διαβάστε περισσότερα
ΛαΒιολέτ Πολ
O Paul A. LaViolette, Ph.D., είναι φυσικός και επιστήμων συστημάτων, έχει ηγηθεί πρωτοποριακών ερευνών στη θεωρία γενικών συστημάτων, στη θεωρητική φυσική, στην αστρονομία, στη γεωλογία, στην κλιματολογία και στην κοσμολογία. Δίνει διαλέξεις σε διεθνή κλίμακα ενώ οι έρευνές του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Ζει μεταξύ Σνέκταντι της Νέας Υόρκης και Αθήνας
>> διαβάστε περισσότερα
Λαμπέρτο Γκαρθία δελ Σιδ
Ο Λαμπέρτο Γκαρθία δελ Σιδ γεννήθηκε στην Πορτουγαλέτε (Βιθκάγια) το 1951. Είναι πτυχι- ούχος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μπιλμπάο και έχει γράψει πάμπολλα άρθρα επιστημονικού χαρακτήρα.
>> διαβάστε περισσότερα
Λόνε Εντουάρ
Ο Εντουάρ Λονέ ήταν μηχανικός και δημοσιογράφος επιστημονικού ρεπορτάζ προτού γίνει τακτικός αρθρογράφος επί θεμάτων πολιτισμού της καθημερινής γαλλικής εφημερίδας Liberation.
>> διαβάστε περισσότερα
Λέφκοβιτς Μαίρη
Η Μαίρη Λέφκοβιτς είναι καθηγήτρια στο Κολέγιο Γουέλζλι του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για τον κλασικό κόσμο, μεταξύ αυτών τα Greek Gods, Human Lives και Not Out of Africa. Το 2006 βραβεύτηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών για την εξαιρετική διδακτική της ικανότητα και την ακαδημαϊκή εμβρίθειά της όσον αφορά την αρχαία Ελλάδα και την συμβολή της στην σύγχρονη σκέψη και τον πολιτισμό. Από τις εκδόσεις Ενάλιος κυκλοφορεί και το πιο πρόσφατο βιβλίο της Αναθεωρημένη Μαύρη Αθηνά το οποίο έγραψε και επιμελήθηκε μαζί με τον Γκάι Μακ Λιν Ρότζερς.
>> διαβάστε περισσότερα
| 1 | 2 | 3 Επόμενη Τελευταία σελίδα
εμφάνιση ανά:
Copyright © Εκδόσεις Ενάλιος. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων HellasSITES